Potrzebujemy:
500
g makaronu spaghettijedną puszkę tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
2 ząbki czosnku
łyżkę odsączonych kaparów
słoik (ok 30 g) anchois w oliwie
1 lub 2 świeże papryczki chilli
pęczek natki pietruszki
8 czarnych oliwek bez pestek
2 puszki krojonych pomidorów pelati
cytrynę
Wykonanie:
Na
patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy, wrzucamy wyciśnięty czosnek, kapary i anchois.
Następnie dodajemy drobno posiekaną papryczkę chili oraz grubo posiekane łodyżki
natki pietruszki – pozostałą część pietruszki zostawiamy do dekoracji. Składniki smażymy od 2 do 3 minut mieszając. Następnie wrzucamy tuńczyka i oliwki, mieszamy, po czym wlewamy pomidory. Sos mieszamy aż zgęstnieje. Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Gotowe danie posypujemy pietruszką.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz