polędwica wieprzowa
oliwa
ser camembert
śmietana 36%
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Mięso obieramy
z powięzi i kroimy na małe 2 centymetrowe medaliony, po czym rozbijamy je dłonią.
Skrapiamy oliwą i oprawiamy solą oraz pieprzem. Na patelni
rozgrzewamy oliwę i smażymy mięso
z dwóch stron po minucie, po czym odkładamy w ciepłe miejsce. Na tą samą patelnie wlewamy białe wino, a gdy częściowo odparuję - dodajemy śmietanę i ser. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy sos zgęstnieje wrzucamy do niego mięso mięso i gotujemy 2 minuty.
z dwóch stron po minucie, po czym odkładamy w ciepłe miejsce. Na tą samą patelnie wlewamy białe wino, a gdy częściowo odparuję - dodajemy śmietanę i ser. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy sos zgęstnieje wrzucamy do niego mięso mięso i gotujemy 2 minuty.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz